Η αποστολή μας

Είμαστε δίπλα στις γυναίκες για να τις βοηθήσουμε να κατακτήσουν τους στόχους τους, στην οικογένεια, στην κοινωνία και στην εργασία τους.

Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε έναν πιο δίκαιο κόσμο με ισότητα και αξιοπρέπεια για όλους.

Πώς θα φέρουμε την αλλαγή

Βοηθάμε τις γυναίκες να γνωριστούν, να δικτυωθούν, να ενωθούν για να μάθουν η μία από την άλλη και να πετύχουν τους στόχους τους, γιατί οι γυναίκες μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή δύναμη που μπορεί να φέρει την αλλαγή για έναν καλύτερο  κόσμο.

Περισσότερες από 50.000 γυναίκες έχουν ξεκινήσει κύκλους Lean In σε 184 χώρες και πολλοί νέοι κύκλοι ξεκινούν κάθε μέρα που περνά. Οι κύκλοι είναι μικρές ομάδες γυναικών από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα, από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, από προσφύγισσες από τη Συρία και τη Νιγηρία, γυναίκες στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό των ΗΠΑ, μέχρι υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων στην Ευρώπη ή νέες επιχειρηματίες από τη Ρόδο και την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα.

PHOTO 22
Close up portrait of a young woman holding a book in a library

Σε αυτές τις μικρές ομάδες, οι γυναίκες παίρνουν και δίνουν καθοδήγηση, ενισχύουν τις δεξιότητές τους και έχουν ένα «καταφύγιο» όπου δεν χρειάζεται να απολογούνται γιατί έχουν φιλοδοξίες και όνειρα.

Σήμερα, το δίκτυο που εκπροσωπεί την οργάνωση Lean in στην Ελλάδα, Lean in Network Greece (Athens) αποτελείται από περισσότερους από 52 κύκλους και περισσότερες από 2000 γυναίκες σε όλη την επικράτεια.

Διεκδικούμε ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο και πιο αποτελεσματικές δημόσιες πολιτικές για  έναν πιο δίκαιο χώρο εργασίας, γιατί για να καταφέρουμε μία διαρκή αλλαγή, χρειαζόμαστε πρώτα θεσμική αλλαγή.

Οι καμπάνιες μας για την Ημέρα Ίσης Αμοιβής( Equal Pay Day), τα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο και την ισορροπημένη οικογενειακή και εργασιακή ζωή, στοχεύουν  τόσο στην εξάλειψη του χάσματος των αμοιβών μεταξύ των φύλων όσο και στην ευρύτερη ενημέρωση για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα. Η ετήσια μελέτη Women in the Workplace  – η μεγαλύτερη στο είδος της – υπογραμμίζει ακριβώς τα πολλά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό τους χώρο και περιλαμβάνει προτάσεις, βάσει δεδομένων,  για το πώς οι εταιρείες μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα. Η πρωτοβουλία μας Mentor Her  καλεί τους άνδρες να καθοδηγούν και να στηρίζουν τις γυναίκες, προϋπόθεσηαπαραίτητη για την ισότητα στο χώρο εργασίας.

Equal Pay Day
image5

Παίρνουμε θέση σε ζωτικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η έμφυλη βία, η σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, η οικογενειακή άδεια μετ’ αποδοχών, η καθιέρωση της πολιτικής ισότητας στις επιχειρήσεις.

Τρέχουμε προγράμματα για την εξάλειψη των προκαταλήψεων απέναντι στις γυναίκες, γιατί για να αλλάξουμε τη θέση των γυναικών και των κοριτσιών σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε το φύλο και την ταυτότητά μας συνολικά.

Για να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα στη διαφήμιση και τα μέσα ενημέρωσης, επιμελούμαστε μια συλλογή με περισσότερες από 15.000 φωτογραφίες  κοριτσιών και γυναικών που αποτελούν καλές πρακτικές, σε συνεργασία με την Getty Images.